Plazmaadás pénz: mennyi az annyi?

Plazmaadás pénz, átlátszó tasakban, amely jelképezi, hogy a vérplazma értékes

Drága plazma! Na, nem úgy, ahogy elsőre gondolnád. A vérplazma nagyon értékes mindenki számára. Valakinek az életet jelenti, valakinek pedig a „plazmaadás pénz” jelenthet nagyon sokat. Szó szerint és átvitt értelemben is.

Egyrészt a plazmaadások alkalmával megszerzett pénz kiutat jelenthet az adósságspirálból, másnak pedig lehetőséget teremthet arra, hogy félretegyen olyan fontos dolgokra, mint: továbbtanulás, utazás, saját autó, stb.

A lista hosszan folytatható, de te valószínűleg azért olvasod cikkünket, hogy megtudd, pontosan mennyi az annyi. Amennyiben a plazmaadás pénz mellett a többi lehetőség (nyereményjátékok, egyéb juttatások) is érdekel, ez a juttatásokról szóló cikkünk neked szól.

Amennyiben most kizárólag az anyagiak foglalkoztatnak, olvass tovább!

A plazmaadás pénz, hónapról hónapra

Plazmaadás pénz, forintcímletekben kifejezve

A vérplazmának nincs hivatalos, fix ára, de köztudott, hogy a különböző gyűjtőállomások költségtérítést adhatnak a plazmaadó hősöknek. Vannak központok, amelyek a plazmaadományokat részben levásárolható kuponokkal honorálják, míg más centerek teljes egészében készpénzben fejezik ki hálájukat. 

A Plazma Centernél az utóbbi a helyzet. Nézzük, mit jelent ez a gyakorlatban:

Ugyan minden hónapban újabb és újabb lehetőségekkel, nyereményjátékokkal készülnek centereink, van, ami állandó:

 • A sikeres alkalmassági vizsgálatot követően máris 5000 Ft jár (leendő) plazmaadóinknak
 • Rendszeres plazmaadóink a hónap 1. plazmaadásakor: 10.000 Ft plazmaadás pénzt,
 • Rendszeres plazmaadóink a hónap 2. plazmaadásakor: 11.000 Ft plazmaadás pénzt,
 • Rendszeres plazmaadóink a hónap 3. plazmaadásakor: 12.000 Ft plazmaadás pénzt,
 • Rendszeres plazmaadóink a hónap 4. plazmaadásakor: 13.000 Ft plazmaadás pénzt,
 • Rendszeres plazmaadóink a hónap 5. plazmaadásakor: 14.000 Ft plazmaadás pénzt kapnak.
 • Minden 10. plazmaadáskor +10.000 Ft extra készpénzt kaphatnak az adományozók, a normál juttatáson felül.

Azok a hősök, akik nem Békéscsabáról, Szolnokról, Tatabányáról vagy Kecskemétről közelítik meg a hozzájuk legközelebbi centerünket, +1000 Ft plazmaadás pénzre számíthatnak, hiszen utazási költségeikhez is szeretnénk hozzájárulni.

„Még sosem adtam plazmát, nekem is ennyi az annyi?”

Nem.

Tudjuk, hogy az első lépést a legnehezebb megtenni, így szeretnénk azokat extrán motiválni, akik még nem adtak vérplazmát nálunk. A sikeres alkalmasításért járó 5000 Ft-os pénzösszeg mellett 2024. május végéig tartó kampányunk keretein belül például az alábbi plazmaadás pénzekre számíthatnak vadonatúj hőseink:

 • Életük 1. plazmaadásakor 25.000 Ft készpénz jár,
 • Életük 2. plazmaadásakor 20.000 Ft készpénz jár,
 • Életük 3. plazmaadásakor 20.000 Ft készpénz jár,
 • Életük 4. plazmaadásakor 25.000 Ft készpénz jár.
Egy fénylő aranytojás mutatja, hogy érdemes belevágni a plazmaadásba

Különleges akciókon kívüli időszakokban sem mellékes az az összeg, amit valaki egy hónapban heti 2 plazmaadás alkalmával vihet haza alapjuttatásként: az alkalmasítással együtt ez akár 65.000 Ft készpénzt is jelenthet, nem számítva extra juttatásainkat és ajándékainkat. Rendszeres plazmaadóként is érdemes szemmel tartani ajánlatainkat, hiszen gyakran jelentkezünk a fentihez hasonló, időszakos akciókkal is.

Persze ahány ház, annyi szokás. Érdekel, hogy a plazmaadás pénz kapcsán mi a jellemző máshol? Megértjük.

Plazmaadás pénz körkép

Nem minden országban nyílik lehetőség arra, hogy a plazmaadók idejét és energiáját pénzzel kompenzálják. A plazmalevétel terén kiemelkedő Egyesült Államokban jellemzően 30-40.000 forintnak megfelelő összeg jár egy plazmaadásért, de Európában jóval alacsonyabb plazmaadás pénzzel számolhatnak az adományozók: Németországban 10.000 forint, Csehországban 13.000 forint, Ausztriában pedig 12-17.000 forint körüli összegek a jellemzőek.

Magyarországon viszonylag nagy a szórás, ami a plazmaadás pénzeket illeti. Az Index átfogó, 2023-as cikke szerint 2023-ban bruttó 6670 forintot kaphattak, akik vérplazmát adtak. A 2024-es valóság ennél szerencsére jóval kedvezőbb:

A hazánkban működő gyűjtőközpontok jellemzően 7500 és 25.000 forint közötti plazmaadás pénzt adnak egy-egy plazmaadományért, de arra nagyon oda kell figyelni, hogy a juttatások teljes egészében készpénzt, vagy készpénzt és különböző utalványokat tartalmaznak.

Jó hír, hogy a Plazma Centernél 100%-ig készpénzben kapod meg a kiemelkedő alapjuttatásokat. (Természetesen ezen felül más lehetőségekkel is várunk békéscsabai, tatabányai, kecskeméti és szolnoki centereinkben.)

Amennyiben fillérre pontosan szeretnéd tudni, hogy mennyi az annyi, kalkulátorunkkal érdemes számolnod.

Kalkulálj pontosan

A Plazma Center Jövedelemkiegészítés Kalkulátora pontosan megmutatja, hogy milyen és mekkora juttatásokra számíthatsz annak függvényében, hogy melyik centerünkben és mikor szeretnél plazmát adni. Töltsd ki az adatokat, és tégy egy próbát!

A Plazma Centernél járó, kiemelkedő plazmaadás pénz csak a mérleg egyik oldala. Ne feledd, hogy adományoddal közvetve akár életeket menthetsz meg, amit mottónk is bizonyít: A Te segítségeddel, mások egészségéért.

Itt adhatsz plazmát

Találd meg a hozzád legközelebbi helyszínt, és válj hőssé vérplazmáddal! 
Az életmentés csak egy karnyújtásnyira van tőled.
Scroll to Top