Plazmaadás időpontfoglalás: az első lépés

Plazmaadás időpont

Minden egy időpontfoglalással kezdődött…

Szeretnél te is életmentő hőssé válni? Vagy már az is vagy, csak régen voltál nálunk és felelevenítenéd, milyen jó érzés is másokon segíteni? Ne habozz, nálunk ezt bármikor átélheted! Csatlakozz plazmaadó közösségünkhöz egy időpontfoglalással és adj másoknak egy új holnapot: ehhez elég egy telefon, vagy pár kattintás.

Leendő vagy akár rutinos plazmaadóként is első feladatod mindenképpen az időpontfoglalás, hiszen így tudsz bekerülni a rendszerünkbe. Cikkünkben most minden fontos információt és segítséget összeszedtünk neked, hogy a foglalás menetét zökkenőmentessé tegyük, legyen szó akár telefonos, akár online foglalásról.

Időpontfoglalás (első alkalom)

A plazmaadásra szóló időpont jelképesen a naptárban lefoglalva.

Először is, kattints az időpontfoglaló gombra honlapunkon. Adataid megadása után válaszd ki az országban hozzád legközelebb lévő Plazma Centert, így máris látni fogod a szabad napokat és az azokon belüli szabad időpontokat. Ha lefoglaltad az időpontot, máris kapni fogsz egy visszaigazoló e-mailt a további teendőkről: az alkalmasításról, a szükséges dokumentumokról és a helyes felkészülés lépéseiről. 

Amennyiben most először válnál segítővé,  legelső plazmaadásod előtt alkalmassági vizsgálatra lesz szükség, hogy meggyőződhessünk róla, egészségi állapotod alkalmas a plazmaadásra. 

Ne is habozz tovább, tedd meg a legfontosabb lépést!

Nem kell megijedni, ez csak egy általános laborvizsgálat és egy orvosi vizsgálat: a vérvétel során ellenőrizzük, hogy nincs-e olyan értéked, betegséged, vagy egyéb olyan esemény, amely esetleg kizár az adományozás lehetősége alól. Nyugi, ez nagyon-nagyon ritka. 

Ilyen kizáró eset lehet például, ha:

 • Hepatitis B, Hepatitis C vagy HIV-fertőzésed van
 • Vérszegény vagy
 • Inzulinrezisztens vagy
 • Várandós vagy szoptatós kismama vagy
 • Kaptál már trombózist vagy stroke-ot 
 • A plazmaadást megelőző két héten belül vért adtál
 • A plazmaadást megelőző 12 órában alkoholt fogyasztottál 
 • A plazmaadást megelőző 6 hónapban új tetoválásod, piercinged lett, vagy komolyabb fogorvosi beavatkozáson estél át

Minden kizáró tényezőt és alkalmassági feltételt részletesen áttekinthetsz ebben a korábbi cikkünkben:

Ki lehet plazmaadó? Mik a vérplazmaadás legfőbb feltételei?

A szívecskés sebtapasszal ellátott plazmaadományozó egy jelképes szívet kezében tartva jelzi jócselekedeté

A plazmalevétel, más szóval plazmaferezis műveletét egy speciálisan erre a feladatra kifejlesztett gép végzi. A folyamat részeként a levett vért plazmára és vérsejtekre, valamint vérlemezkékre bontja, majd a két utóbbi alkotóelemet visszajuttatja a véráramba. Ez különbözteti meg a műveletet a vérvételtől, és teszi lehetővé, hogy 365 napon belül akár 45-ször is adhassunk plazmát

Sőt, plazmaadás után enni- és innivaló finomságokkal is kedveskedünk, amelyek segítenek  szervezetednek minél gyorsabban regenerálódni. Ráadásként várakozásod alatt ingyenes WIFI-hozzáférést is biztosítunk minden Centrumunkban, hogy a várakozás se teljen unalmasan. 

A plazmaadás előtti vizsgálat egy ujjra csíptethető készülékkel történik, ami semmi kellemetlenséggel nem jár. Plazmaadáskor egy pici szúró érzést tapasztalhatsz, ami nem fájdalmasabb, mint a véradás. Az adományozás és az előtte lévő napon 2,5-3 liter víz elfogyasztásával egyúttal a fájdalomérzetet is minimalizálhatod. Abban, hogy pontosan milyen ételt, italt célszerű, vagy éppen nem ajánlott fogyasztani plazmaadás előtt, Táplálkozási kisokosunk fog segíteni neked.

Első időpontod alkalmával  semmiképp se hagyd otthon a(z):

 • Személyi igazolványod (ha az lejárt, akkor érvényes útlevelet/jogosítványt)
 • Lakcímkártyád (ennek hiányában a magyar lakhelyet igazoló hivatalos tartózkodási engedélyt)
 • TAJ kártyád (vagy Európai Egészségbiztosítási Kártyát)
 • Okostelefonod/könyved/egyéb személyes tárgyad, ami kényelmesebbé teszi számodra a várakozást

Fontos!

Ha még nincs donorszámod, akkor az első adományozásnál megkapod majd, onnantól kezdve minden további időponton azzal fogod tudni azonosítani magad. 

Most, hogy már tudod hogyan zajlik az első alkalom, láthatod, hogy nincs benne semmi fájdalmas vagy félelmetes számodra, sőt, jószívű adományodat minden egyes alkalommal megfelelően honoráljuk neked: minden alkalommal minimum 10.000 Ft-os juttatást adunk, amely összeg további juttatásokkal bővül időről időre az aktuális akcióknak megfelelően.

Időpontfoglalás (rendszeres plazmaadó vagyok)

Ha már átestél az alkalmassági vizsgálaton, korábban is adtál plazmát, ismered a folyamatot, a szükséges előkészületeket, sőt még 7 jegyű donorszámmal is rendelkezel, akkor a már plazmaadóknak szóló felületen tudsz magadnak időpontot foglalni. Itt is ki kell választani a számodra megfelelő helyen lévő Plazma Centrumot, majd meg kell adnod donorszámodat és születési idődet. 

Ezek után egy, az aktuális időpontodra emlékeztető sms-t kapsz, amiben minden fontos információ szerepel, de neked, mint rutinos hősnek, ez már nem lesz újdonság – persze azért néha nem árt feleleveníteni a részleteket!

Rutinos plazmaadó mosolyogva ül plazmaadás alatt.

Telefonon foglalnál? 

Telefonon is könnyedén megteheted foglalásodat. Honlapunkon minden Centrumunkhoz megtalálod a hozzá tartozó telefonszámot, melyen munkatársaink nyitvatartási időben folyamatosan fogadják a jelentkezőket.

A Plazma Center applikációval még könnyebb a foglalás!

Még az eddigieknél is jobban megkönnyítjük neked a foglalást! Telefonos applikációnk gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a plazmaadást, az életmentést és a juttatások kezelését! A Google Play és App Store-ban is elérhető Plazma Center applikációnkkal gyerekjáték lesz az egész folyamat.

Töltsd le applikációnkat, és foglalj időpontot villámgyorsan!

Csak néhány kattintás, és már be is jelentkezhetsz plazmaadásra.
Ne vesztegesd az időt és az energiát, lépj és adj könnyedén!

Biztonságos alkalmazásunk letöltésével egyszerűbben válhatsz plazmaadó hőssé, mint hinnéd.

Miért éri meg plazmát adnod?

Szép dolog a segítőkészség, főleg, ha életeket ment, de azért arról se feledkezzünk meg, hogy mi mindent megteszünk azért, hogy megfelelően honoráljuk plazmaadó hőseink adományozását. A nem csekély alapjuttatásokon felül nálunk mindig számíthatsz plusz kiegészítésekre, meglepetésekre, nyereményjátékokra is.  Az aktuális akciókat keresd honlapunkon az adott város Plazma Centrumára kattintva, vagy közösségi oldalainkon!

Ezzel te is csak nyerhetsz: 

 • Visszajáró plazmaadó hősként akár 60.000 Ft-os havi alapjuttatást is kaphatsz plazmaadáskor.
 • Finom ételekkel és italokkal várunk kényelmes központjainkban.
 • Részt vehetsz értékes díjakért folyó nyereményjátékainkban és akcióinkban.
 • Ingyenes WIFI-elérhetőséggel segítjük, hogy a várakozás izgalmasan telhessen.
 • Rendszeres orvosi és laboratóriumi vizsgálatokkal támogatjuk egészséged megőrzését.

És ami a legfontosabb:

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

VÉRPLAZMÁD ÉLETMENTŐ GYÓGYSZEREK ALKOTÓELEMÉVÉ VÁLIK!

A vérplazma összetevői számos fontos feladatot látnak el. Ha nincs belőlük elég, vagy ha nem működnek megfelelően, annak súlyos következményei lehetnek az egészségünkre nézve. Sokan egész életükben a plazmaalapú gyógyszerekre támaszkodnak – sok esetben ez az egyetlen kezelési lehetőségük. Amit sokan nem tudnak, hogy bárkinek szüksége lehet plazmaalapú készítményre, ha például balesetet szenved vagy műtétre szorul.Nem is győzködünk, hiszen látod, hogy milyen egyszerű az időpontfoglalás, bármikor, bárhonnan megteheted. Utána pedig semmi más dolgod nincs, mint átélni az élményt, hogy életeket mentesz! A plazmát ugyanis nem lehet mesterséges úton előállítani, TE kellesz hozzá. Minden egyes adomány számít!

Itt adhatsz plazmát

Találd meg a hozzád legközelebbi helyszínt, és válj hőssé vérplazmáddal! 
Az életmentés csak egy karnyújtásnyira van tőled.
Scroll to Top